Kpss

KPSS Başvuruları Yarın Sona Eriyor! – KPSS Başvuruları Nasıl Yapılır?

KPSS heyecanı başlıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı için son başvuru tarihi 31 Mart 2016 olarak açıklanmıştı. Peki KPSS başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuruları sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

KPSS Alan Bilgisi 29 Mayıs 2016 , Genel-Yetenek- Genel Kültür, Eğitim bilimleri sınavı 22 mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek. Sınav için adaylar her bir oturuma 55 TL sınav ücreti ödemek zorundalar. Başvurular 17-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.  KPSS adayları başvurularını Aday İşlemleri Sistemi olan “http://ais.osym.gov.tr” adresinden yapabilirler.
Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS) ‘na kimler başvurabilir. KPSS‘ye lisans programlarından mezun olanlarla sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan fakat 2 sene içerisinde mezun olabilecek olan adaylar başvurabilir. Koşullardan herhangi birine uymadığı belirlenen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde edilen hakların hiç birinden yararlanamazlar. 2016-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olarak belirlenen 31 Mart 2016 tarihi itibariyle lisans diploması sahipleri, ön lisans ya da ortaöğretim düzeyindeki sınava başvuruda bulunamazlar.

Sınava girmek isteyenler , aday başvuru forumunu ÖSYM resmi internet sitesinden edinebilirler, aday başvuru işlemleri “http://ais.osym.gov.tr” adresinden yapılacak. Adayların son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinde çekilmiş ÖSYM tarafından reddedilmemiş bir geçerli fotoğrafı başvurularına eklemeleri gerekiyor. Başvuru merkezlerince eğitim bilgilerinde yapılacak bütün işlemler resmi belge olarak başvuru işlemi aşamasında yapılıyor. Başvuru işlemi gerçekleşen aday başvurusundaki bilgilerinde değişiklik yapamaz. KPSS adayları , başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra sınav ücretini tamamlayarak başvuru işlemlerini tamamlayacak. KPSS adayları, sınav ücretini ÖSYM internet sitesinde bulunan “ÖDEMELER” alanından belirtilen süre içerisinde yatırmak zorundadır.1 Nisan 2016 mesai bitimine kadar başvuru yapmış fakat ödemesini gerçekleştirmemiş adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ‘na girmek isteyen adaylar, Başvuru formu ve KPSS başvuru kılavuzuna Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sayfasından ulaşabilirler.

Kamupersoneli.net
 

Bir Yorum

  1. Sayın cumhurbaşkanım ben Diyarbakır Ergani den ahmet Sargül belediye temizlik personelıyım bizim maaş lar eksik ödeniyor bunu düzeltmenızı istiyorum