Dgs

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Süreci Son Günler

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden 2018 DGS Tercih Kılavuzunu yayımlamıştı. 

Kamupersoneli.net olarak ÖSYM tarafından yayımlanan DGS tercih kılavuzunu anlık olarak sizlere duyurmuştuk. ÖSYM tarafından yayımlanan 2018 DGS tercih kılavuzuna göre, tercih süreci sona eriyor. DGS tercihinde bulunacak adaylara tercih işlemleri ile ilgili detayları tekrar hatırlatıyoruz. 

2018 DGS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olmuş ve olacak adayların lisans programlarında eğitimlerine devam etmek için DGS tercihlerinde bulunacaklar. 7 Eylül tarihi itibariyle başlayan 2018 DGS tercih süreci 14 Eylül tarihinde sona erecek. Adaylar 14 Eylül saat 23.59’a kadar tercihlerini ÖSYM’ye bildirmeleri gerekiyor. Dikey Geçiş Sınavı puanlarına göre tercih yapacak adaylar en fazla 30 tercihte bulunabiliyorlar. Peki adaylar tercihlerini nasıl yapacaklar? İşte 2018 DGS tercihlerinin nasıl yapılacağına dair detaylar,

2018 DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) tercih bildirecek olan adaylar tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapacaklar. ÖSYM şifresine sahip olan adaylar kurumun internet sayfası üzerinden giriş yaparak tercih ekranına ulaşacaklar. ÖSYM şifresi olmayan adaylar e-Devlet şifreleri ile de giriş yaparak tercihte bulunabilecekler. Sisteme giriş yapan adaylar mezun oldukları önlisans programlarına göre lisans programlarını tercih edecekler. Adaylar 2018 DGS tercihlerinde ise en fazla 30 tercih hakkına sahipler.