FETÖ Kaynaklarına Ağır Darbe

FETÖ Kaynaklarına Ağır Darbe

FETÖ’ye yönelik faaliyetler sürdürdüğü belirlenen, aynı zamanda kaçak ve kayıt dışı eğitim öğretim verdiği tespit edilen dershanelere baskınlar yapıldı. Tüm ülke geneli eş zamanlı baskınlar yapılarak, örgüte yönelik finans kaynakları çürütülüyor. Yapılan baskınlarda 32 ilde eş zamanlı olarak çalışmalar yürütüldü. Kayıt dışı faaliyet gösteren dershaneler ve okullar kapatılarak, mühürlendi. Bir çok gözaltı işlemleri uygulandı. Aralarından 2 kişi serbest bırakılsa da diğerleri için adli süreç halen devam ediyor. 

Eğitim tabelası altında, örgütlenme, devlet zararına faaliyet yürütme ve birlik beraberliğe zararda bulunacak davranışlar sergileyen bu eğitim maskeli okullara aman verilmiyor. Özellikle finans kaynaklarını da bitirmek anlamında son derece önemli çalışmalar yürütülüyor.

Eğitimlerde devlet kaynaklarını kötüye kullanmak, din maskesiyle ayrımcılık ve dinci hareket şapkası altında da örgütlenerek paralel personel yetiştirmeye çalışan bu okullarda; çok yakında tamamen ortadan kaldırılmış olacak. 32 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla FETÖ kaynaklarına ağır darbe vurulmuş oldu. Ayrıca KPSS sahtekarlığına yönelik yapılan işlemler de halen devam ediyor. Konuyla alakalı KPSS hırsızlarına Ankara’da da bir çok ilde olacak şekilde eş zamanlı bir operasyon daha düzenlendi. Ankara merkezli bu operasyonda da bir çok kişi gözaltına alındı. Özellikle kamu kurum ve kuruluşların sınavları, alımları veya diğer atamaları noktasında devlet yetkisini veya bilgilerini sızdıran bu kişilerle alakalı da çalışmalarınm süreceği bildiriliyor. FETÖ mensubu bir çok kişinin gözaltıları da devam ediyor.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version