Devlet Kurumlarına 55 Kadrolu Memur Alımı Yapıyor

Kamu kurum ve kuruluşları ilgili birimlerinde görev vermek amacıyla memur alım ilanları yayımlıyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza iki farklı devlet kurumu tarafından yayımlanan kadrolu memur alım ilanlarına dair detayları aktarıyoruz. İlanı yayımlayan devlet kurumları, alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru süreçlerine dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

KADROLU MEMUR ALIM İLANI YAYIMLAYAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden kadrolu memur alım ilanı yayımlan iki farklı devlet kurumu bulunuyor. Bu kurumlar; Rekabet Kurumu Başkanlığı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu.

Bu iki kurum yayımladıkları ilanlar ile çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından KPSS puan sıralaması esasına göre kadrolu memur alımı yapacaklarını açıkladılar. 

KADROLU MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu personeli alımı için ilan yayımlayan her kamu kurumu yayımladıkları ilanlarında adaylardan bazı koşullar talep ediyorlar. Bu koşullar arasında tüm memur adaylarında aranan genel başvuru koşulları ile ilanı yayımlayan kurum tarafından alım yapılacak pozisyona göre belirlenen özel şartlar yer alıyor. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu genel ve özel koşulları aşağıda aktarıyoruz. 

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor. 

İLANLAR İÇİN YAYIMLANAN İLAN METİNLERİ

Söz konusu alım ilanlarına ilişkin genel konuları ana hatlarıyla siz okuyucularımıza yukarıda aktardık. Rekabet Kurumu Başkanlığı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yayımlanan bu ilanlara dair tüm ayrıntıları görüntülemek ve ilan metinlerine ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

Exit mobile version