Hangi Taşeron İşçiler Kadrolu Olacak?

Taşeron işçilerin kadro durumu hakkında sık sık haber yapıyoruz. Tüm taşeron işçilerin kadrolu olacağını Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen haftaki Ak Parti grup toplantısında belirtmişti. Daha sonra çıkan haberler doğrultusunda taşeron işçiler memnuniyetsizliğini çeşitli sosyal medya siteleri ve haber sitelerine yorum olarak dile getirdi. Peki Hangi işçiler kadrolu olacak taşeron işçi kapsamına giriyor ve kimler  bu haktan yararlanacak? Özel sektör şirketlerine ait iş yerlerinde çalışan taşeron işçileri bu kapsama girmiyor onu başta bir belirtelim. Kamu iş yerlerindeki taşeron işçileri kadrolu olacak.

Hangi Kurum ve Kuruluşlarda Çalışan Taşeron İçiler Kadrolu Olacak?
Genel ve Özel Bütçeli İdarelerde, Düzenleyici ve Denetleyici kurumlarda, Sosyal Güvenlik Kurumları ve bunlara bağlı döner sermayeli idarelerde, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarda, özel kanunlarda kurulan diğer kamu ve kuruluşlarında bulunan taşeron işçileri bu kapsama giriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında hem asıl işlerde ter döken hemde yardımcı işlerde çalışan 720 bin işçinin bu haktan yararlanacağı belirtilmişti. 

Söz Konusu Kapsamdaki Kişilerde Kadrolu Olabilmek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Kurum ve iş açısından yukarıda belirtilen kapsamda bulunmalı, Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildiği tarih itibariyle taşeron işçi statüsünde çalışıyor olmalı, kapsamda bulunan idarelerde 1 kasım itibariyle çalışıyor olmalı, devlet memurluğuna atanmak için ön görülen genel şartları taşımalı (yaş hariç), taşeron işçinin 65 yaşını doldurmamış olması ve haftalık çalışma saatinin tamamında söz konusu iş yerinde çalışıyor olmalı, emekli aylığı almaya hak kazanmamış olmalı, dava açma hakkı dahil her türlü haklardan feragat etmek. Bu kısmın altını çizmek istiyoruz kamupersoneli.net olarak bu olay hakkında sitemize çok fazla soru geliyor. Bu konu hakkında açıklamalar geldikçe siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.  Yine başka ve çok tartışılan konu ise yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak.

Taşeron İşçilerin Statüsü Ne Olacak?

Taşeron işçilerin statüsü kadrolu olduktan sonra özel sözleşmeli personel olarak değişecek, sözleşmeler 3 yıllık aralıklar halinde yenilenecek, Taşeron işçiler kadrolu olduktan sonra Sosyal Güvenlik Yönünden 4/a’lı (SSK) ‘lı olacaklar. Yine taşeron işçiler kadrolu oldukları takdirde sözleşmeler memur sendikaları kapsamında toplu sözleşme halinde yapma hakkına sahip olacaklar.

Taşeron işçilerin kadro durumu hakkında son dakika haberlerini ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Site içerisinde bulunan arama butonunu kullanarak ilgili konuyu aratabilir ve merak ettiklerinizi forum.kamupersoneli.net adresinde başlık açarak ilgili kişilere sorabilir, tartışma konusu açabilir, tartışmalara katılabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version