e-YDS 2016/4 İçin Başvurular Başladı – e-YDS Nedir?

e-YDS 2016/4  için başvurular başlıyor.  e-YDS başvuları için geri sayım sona erdi ve başvurular başladı. Peki e-YDS ve YDS arasındaki fark nedir? Hem YDS hemde e-YDS ‘ye girilebilir mi? 

e-YDS 2016/4 Ne Zaman Yapılacak?

31 Mart 2016 tarihinden (Bugün) itibaren bu sene 4. kez yapılacak olan e-YDS için başvurular başladı. e-YDS 2016/4 ‘ün sınavı 16 nisan 2016 tarihinde yapılacak ve yine sonuçlar aynı gün içerisinde ÖSYM resmi internet sitesinden duyurulacak. 16 Nisan 2016 tarihinde sonuçları açıklanacak olan e-YDS 2016/4 hakkında merak edilenler ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.

e-YDS 2016/4 Kontenjanı Açıklandı

Kontenjan Ankara 196, İstanbul 424, İzmir 80 olarak açıklandı.

YDS ve e-YDS Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) senede 2 kez yapılır, bunlar ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde gerçekleşir. e-YDS ise senede 12 kez yapılıyor. Başvurular her iki sınav içinde benzerdir. Sınav ücreti yatırılır online olarak ÖSYM üzerinden başvuru gerçekleştirilir. Sınavlar 150 dakika sürer ve 80 soru bulunur.

Her iki sınavın içeriğide aynı olmakla beraber e-YDS‘ye 1 sene içerisinde aynı dil üzerinden sadece 1 kez girebilirsiniz. Sınav sonuçları bakımından e-YDS ve YDS arasında bir fark yoktur. İki sınavın sonuçları da eşdeğerdir. e-YDS’de kontenjan bulunur ve bu kontenjana girebilmek için hızlı davranmanızda kar vardır. Başvuru tarihinde saat 14:00’de bilgisayar başında olmanız ve ödemeyi hızlıca yapmanız çok önemli. Sınav ücretini ilk önce ödeyenler kontenjana girme hakkına kavuşma olasılığı en yüksek olanlardır. Ödemeler kredi kartı ve banka kartı ile ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

e-YDS Başvuruları Başladı!

Kamupersoneli.net

Exit mobile version