Dgs

2018 DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Ağustos’ta DGS sonuçları açıklanmıştı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS yerleştirmelerinin ne zaman yapılacağını merak eden adaylar araştırmalarına başladılar.

Özellikle lisans tamamlamak veya AÖF üzerinden üniversite eğitimine devam etmek isteyen 2018 DGS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını merak ediyor.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı? Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yetkilileri tarafından bir açıklama yapılmadı. DGS sonuçlarının açıklanmasının üzerinden 2 hafta gibi bir süre geçti. Bu sürenin geçmesine rağmen hala ÖSYM tarafından yerleştirme kılavuzu yayımlanmadı. 

ÖSYM AİS sayfasında başvurular başladığı andan itibaren, kurumun resmi sayfasında tercih kılavuzu belirlenecek. DGS yerleştirme tercih başvuruları ise yayımlanan kılavuz doğrultusunda yapılacak. Bundan dolayı söz konusu kılavuzun dikkatli bir şekilde okunması gerekmektedir. 

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA