Politika

Türkiye'de Neden Bu kadar Önemli Kararlar Alınıyor?

Hem Avrupa ülkelerinin tepkisi hemde içeride karışık bir Türkiye’ nin ortaya çıkabilme ihtimalini bile bile alınan bu çok gizli kararlar aslında; Türkiye’ nin dışardan bakıldığında belirsiz bir ülke gündemi ve başarısız bir siyasi yönetim, siyasetçi tutumu olarak lanse edilmeye çalışılmasından ibaret. Yabancı basından Dünya’ ya lanse edilenlerin özetinde; Türkiye, hükümet, milletin iradesi, demokrasi, kardeşlik temalı; mesajlar, paylaşımlar gerçekleştiriyorlar. Ancak bunlar; uçları zehirli iğne olan sopalarla yardım eden süsü veren kandırmacalardan ibaret.

Ekonomik açıdan da yatırımcıların gözünde Türkiye yatırım için yüksek risk ve problem faktörü olarak sunulmaya çalışılıyor. Avrupa’ nın tamamiyle kapılarının kapanması tüm bunları düşünen bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun dik duruşu, yine aslında alınan ekonomik kararlar ile bu karışık durumdan güçlenerek çıkalacağının bir göstergesidir.

Bunları özetle tahmin edecek olursak;

Dolar ve Euro yükselişi hafta içinde HDP vekillerinin tutuklamaya yapacakları itirazın sonrasında tekrar serbest kalmaları ihtimaliyle düşecektir. Olay aslında bir sistem ve dengeden oluşuyor, aslında bu durum, bir güç göstergesidir. Hazırlık maksatlı bir başkanlık seçimi öncesi, bir liderin Dünya’ ya ” Bende varım. ” demesidir. Türkiye bu durumdan, güç kazanarak, güç birliği toplayarak çıkacaktır.

Sizce tüm bunlar sürecin cevap anahtarları olabilir mi ? Öyle ki; ” Kaderin üstünde de bir kader vardır. “

Bir Yorum

  1. iktidar züccaciye dükkanına girmiş fil gibi kendisini bu yarattığı canavardan ve ortamdan kendini kurtulmak için son çırpınışlarını yapıyor.