Öğretmen

2019 Seçimleri Öncesi Önerimiz: MEB, Yılda 2 Defa Öğretmen Atamalıdır

Kamupersoneli.net 2019 seçimleri öncesinde atanan ve atanamayan herkesin sorunlarını gündeme getirmeye başlıyor. İlk olarak öğretmen atamalarının yılda iki defa yapılmasını MEB’e öneriyoruz.

Şubat ve Eylül’de Öğretmen Alımı Olmalıdır

2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları, 2017 Eylül döneminde atama olmadığı için mağdur olmuşlardır.  Sınav sonuçlarıyla Şubat 2018 öğretmen atamalarını bekleyen adaylar için kontenjan artırımı olmazsa veya sınav sonuçlarının geçerlilik süresi bitmeden ilave atamalar olmazsa adaylar için olumsuz bir tablo olacaktır. Bunun için 20 bin atama kontenjanında artış yapılması adaletli olacaktır. Unutmayalım ki 2017 Eylül’de söz verilen 10 bin atama henüz yapılmadı.

MEB, Şubat atama planlamasına göre 20 bin öğretmen alımı ilanına çıkılacaktır. Başvuru ve mülakat sürecinden sonra atamalar Temmuz’da yapılacaktır. 2018’in ikinci yarısında da öğretmen alımı ilanı verilmelidir. Özellikle bazı branşlara MEB’in acil atama yapması gerekecektir. 2018 yılından itibaren MEB’in tekrar iki atama döneminde öğretmen alması faydalı olacaktır.

Eskiden olduğu gibi öğretmen alımlarının iki dönemde (Eylül-Şubat) yapılması daha sağlıklı olacaktır. Eylül ve Şubat dönemleri için de öğretmene ihtiyacımız var. Sınav sonucuyla tek atama yapılması öğretmen adaylarını mağdur edecektir. 2019 yolunda yılda iki defa öğretmen alımı yapılmasını MEB’e öneri olarak sunuyoruz.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak yapılması ve olması gerekenleri kısa bir şekilde 3 paragrafla gündeme taşımaya çalışacağız. Kamupersoneli.net takipçileri gündeme getirilmesini istediği konuları 3 paragraf olacak şekilde anlaşılır bir şekilde  info@kamupersoneli.net veya zekikara@kamupersoneli.net’e yazabilirler.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Bir kere de maden mühendislerinden bahsedin varsa yoksa öğretmen gören de 2 yılda 20 öğretmenden başka alınmıyor sanacak

  2. Özel güvenlik personeleri için bir düzenleme yapmalıdır her ay enaz iki üç defa dayak yiyoruz aldığımız parada asgeri ücret

  3. Kızım ilkokula gidiyor
    Sınıflarımız 38 kişi fazla oldugunu düşünüyorum

  4. Lise cocuk gelişimi mezunlarinada atama yapılmasını rica ediyorum

  5. Geleneksel Türk sanatları ögretmenleride atama bekliyor,96-97 meslek lisesi okurken çıkan yasa magdurlarıda.Nasılki her atamada 5000 din kültürü ögretmeni atanıyorsa artk bizde adaletlı bir rakam bekliyoruz.Bu haksızlık bitsin artık!O kadar din kültürü ataması olduki ataist oldugunu söyleyen de,mini etek giyip oje sürüp başını örtende din kültürü okuyor ne hallerdeyiz.

  6. 22bin sosyal bilgiler öğretmenliği atama bekliyor. Kontenjan dağılımları çok adaletsiz.

  7. Birde Bu kadar mezun veriliyor ve alım çok az örnek sosyal bilgiler öğretmenliği 4 bin mezun 300 atama nereye kadar neden kapatilmiyorlar istihdam hep özel sektörde kamuda emekliler neden emekli yapilmiyor istihdamdama çok katkısı olur bunu da yazarmisin iz

  8. meb öğretmen atamak yerine öğretmenlerin ve eğitimin kalitesini arttırmalıdır !!!

  9. 2018 kpss puanımla 1 sene atamamı bekleyeceğim yoksa tekrar mı hazırlanacağım.Diyelim ki bence yeterli puanım ama atanamadım.sonraki sene tekrar hazırlanacağım.e gitti 3 senem yazık değil mi?Vicdansızlık!2019 şubatta atama yapılmalı.Bizde ona göre önümüze bakalım.

  10. 2018 kpss girdim düşük aldım 2019 kpss ye girip öğretmen olarak atanabiliyormuyum yoksa 2020 mi ubekleyecek acil cevap