Ekonomi

Avrupa'da çalışan gurbetçilerin çalışarak Türkiye'den emekli olma şansları var

Çalışarak Türkiye’ den Emekli olma yasa ve kanun ile Türkiye emeklilik tahsis servislerinde yapılan emekli Başvuruları RED edilerek iade edilmektedir.

10 Şubat 2016 tarihinden sonra yeni yasalar  ile çalışarak Türkiye’ de sigortalı bir işte çalışma imkanları doğdu, Her seçim aslında sosyal güvenlik alanında yeni reform demektir. Kimileri seçimleri doğru bulmasa’ da, Ben Çalışan ve Emekliler için bir kazanç ve fırsat olarak görüyorum.

3 Milyon çalışan gurbetçimiz var. Türkiye’ de yapılan müracatlar’ da yurtdışı borçlanmalarını  ödeyerek tahsis talep beyanlarını vermeleri halinde , Avrupa’ da Belirli bir saat sonrası çalışmaları Türkiye sosyal güvenlik kurumlarından  yapılan tahsis taleplere karşı RET gelmesi verilmesi nedenleri ile  ‘ HUKUK ‘ Eşitlik ilkelerine aykırı olması sebebi ile  Türkiye’de özellikle  Ankara iş mahkemelerinde Avrupa’ da Çalışan ve Türkiye Emekli maaşlarını alma haklarını  mahkemelerce kazanılmaktadır. Ayrıca çalışanlar emekli olabilir, gurbetçiler çalışarak emekli olabilir, minijop alan emekli olabilir. 

Türkiye’ de emekli olan ve çalışma hayatına devam eden kişiler’ e aylıklarından  % 15 kesinti  yapılmaktayken Yeniden seçim vaadlerinde  Ak Parti iktidar olunca emeklilerden yapılan kesintiler tamamen  kaldırıldı . İşte buda Avrupalı vatandaşlara, iş mahkemeleri kapısı açtı.

 

Bir Yorum

  1. ben almayadan mehmet mavi karlıyım türkiyeden emekl olmak istiyorum türkiyede emekli olursam yurtdışında kendi işimi yapabilirmiyim

  2. Merhabalar Erhan bey sizi büyük bir zevkle izliyoruz. Çok başarılısınız takdir ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum.

  3. Mehmet bey selam avrupada işyerini devam edebilir. Bu durum türkiye den emeklilik işlemleriniİ başlatmanıza mani olmaz.avrupada faaliyetlerinize devam etmek çalışmak ve aynı zamanda türkiyeden emekli maaşı almak istiyorsanız.sadece iş mahkemelerin de özellikle ankara adliyelerinde davlar acmalısınız. Mavikartlı olmanız bu duruma engel değildir.mavikarttan çıkmadanda yurtdışı borçlanmalarınızı yapabilirsiniz…